Novetats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Els al·lèrgens no son entitats separades de nosaltres mateixos, són només testimonis de la nostra separació amb el medi”  

Inici de l’any Xinès, comença una nova primavera. A diferència del calendari gregorià que utilitzem aquí, el calendari Xinès marca el punt d’inici de l’any a la primavera. L’any i la primavera comencen des de la foscor i la profunditat de l’hivern. L’energia de la primavera encara no és molt visible però es pot endevinar en alguns arbres que ja comencen a mostrar les seves gemmes que més tard es convertiran en flors. També comencen a sortir les fulles que a l’estiu capturaran els rajos del sol i convertiran l’energia solar en energia per l’arbre.

En l’àmbit de la salut humana, els clàssics ens diuen que hem d’adaptar-nos a les estacions seguint-ne el seu ritme. A l’hivern hem de vigilar de no fer massa activitat física al carrer, intentar no agafar fred, evitar la sudoració excessiva, etc. Ara, a l’inici de la primavera hem de fer una mica més d’activitat a l’aire lliure, en la mesura que el sol i la temperatura ho permetin, sortir més a que ens toqui el sol i aixecar-nos una mica més aviat aprofitant els primers rajos solars.

La primavera també és el moment en el que apareixen moltes al·lèrgies. Des del punt de vista de la Medicina Xinesa, el problema no és a l’al·lergen, el problema rau en la forma en la que el nostre cos el processa. Quan el cos està sa i connectat a la natura que l’envolta pot acceptar-ne totes les partícules, els suposats al·lèrgens no li faran mal. Quan, pel que sigui, el cos no n’està de connectat a la natura o hi ha alguna part que no funciona correctament, aquestes mateixes partícules que no causarien cap mal es converteixen en detonadors de tota una sèrie de símptomes del tot desagradables. Aquestes al·lèrgies mostren un cos separat del medi. Els símptomes “com de refredat”, amb rinitis, esternuts, sequedat nasal... son símptomes que ens diuen que el cos s’està defensant i està tancant-se per protegir-se. Però la veritat és que no li cal pas protegir-se. El que cal és tornar a connectar el cos amb la natura i reconduir tota aquesta energia perquè sigui en bé del propi cos i la pròpia salut.

Si tens al·lèrgies ara és el moment d’actuar!

Truca’ns i segur que et podrem ajudar.

Quim Planas

  • 1