• Terapeuta de shiatsu Namikoshi i Aze shiatsu.             
  • Massatge facial japonès
  • Reflexologia podal
  • Champi

 Ja des de petita les dues coses que més m’agradaven eren els animals i la salut. En un principi em vaig decantar pels animals. Vaig fer cursos d’auxiliar de veterinària i tres anys a la Universitat de Ciències del Mar. He estat treballant amb peixos molts anys i tot i que és una feina que m’agrada i amb la qual he pogut veure i aprendre coses molt interessants, va arribar un moment en el que em faltava alguna cosa més, així que vaig decidir-me a obrir nous camins.

 

 

Vaig començar estudiant reflexologia podal amb en Joan José Plasencia. En aquest curs, aquest gran professor ens relacionava els tractaments de reflexologia amb la Medicina tradicional Xinesa i això em va obrir tot un món, em va mostrar una nova manera d’entendre la salut, i em va deixar amb ganes de saber més, molt més. Així que vaig decidir continuar la meva formació en aquest sentit.

Després de valorar diferents tipus de teràpies, vaig optar per estudiar shiatsu a l’Escola Japonesa de Shiatsu, ja que vaig considerar que era la que oferia una preparació més completa i seriosa. En aquest centre ensenyen bases de medicina tradicional xinesa, anatomia i fisiologia i la tècnica manual del shiatsu namikoshi i aze shiatsu (shiatsu adaptat a les necessitats dels occidentals). Els tres primers anys els vaig cursar a Barcelona, amb Júlio López, director de l’escola. El quart any el vaig estudiar a Madrid amb el mestre Shigeru Onoda, deixeble directe del creador del shiatsu, Tokujiro Namikoshi. Una experiència fantàstica!

Durant aquests anys vaig cursar dins l’Escola Japonesa de shiatsu de Barcelona dos nivells de massatge facial japonès amb Araceli Conde i, un taller d’auriculoteràpia xinesa i europea amb Júlio López. Durant el mateix període vaig fer un altre curs d’auriculoteràpia xinesa, en aquest cas amb en Juan José Plasencia, sempre com a tècnica complementària.

Actualment acabo de fer un curs anual d’aromateràpia familiar i científica amb Antònia Jover sempre amb la voluntat de perfeccionar i de ser més efectiva en qualsevol de les tècniques o tractaments que calgui dugui a terme.

Tot aquest camí de formació i d’experiències que va començar com una aventura fascinant no hauria estat possible sense els professionals que m’han ensenyat i guiat durant aquests anys. Vull valorar la gran tasca professional de tots i cadascun d’ells, compartint i transmetent-nos la seva infinitat de coneixements però, molt especialment, la seva vàlua humana. A tots ells els vull agrair profundament la seva generositat i el seu amor cap a cadascuna de les teràpies que m’han ensenyat.

Sóc originària de Calella de la Costa. Als 23 anys vaig marxar de pràctiques cap al Delta de l’Ebre, a Sant Carles de la Ràpita, on m’han adoptat tots aquests anys. Després d’estar els últims anys combinant la feina amb les teràpies me’n vaig adonar que això és el que vull fer. Necessitava posar-hi tota la meva energia, perquè m’encanta, i perquè em fa sentir que val la pena. Així que aquest any, amb una part de tristesa pel que deixo enrere però entusiasmada i plena d’il·lusió per tot el que m’espera, he tornat a les meves arrels, amb moltes ganes de posar el meu granet de sorra en la salut i el benestar de les persones.