Ajudem a persones compromeses amb el seu benestar a desenvolupar la capacitat d’autocuració del cos per recuperar la salut i allunyar el dolor i la malaltia.
Això ho fem amb el nostre estil personal de Medicina Xinesa Clàssica, utilitzant l’acupuntura, el massatge i les herbes medicinals.

 

Com funciona un tractament terapèutic al Yinyang?

En resum:

  • Truques i demanes hora de visita per veure'ns

  • Un cop a la consulta parlem, dissenyem un tractament a mida i ens posem a treballar des d'aquesta la primera visita

Explicat amb més detall:

Com funcionen el primer contacte i la primera visita?

El primer contacte amb el Yinyang és amb l’Ana, la nostra secretària. Ella et concertarà una hora de visita.

Un cop vinguis al Yinyang, en la primera visita, t'obrirem una fitxa amb les teves dades personals que afegirem a un fitxer totalment confidencial (d'acord amb la llei de protecció de dades). 

Seguidament passarem a la sala de teràpia, on et farem algunes preguntes generals (sobre hàbits, alimentació, etc) i parlarem sobre el teu estat i els teus símptomes per visualitzar quin pot ser el problema i decidir com et podem ajudar. Després et farem estirar a la camilla per fer-te una exploració, sobretot prenent-te el pols (principalment dels dos canells), observant la llengua i tocant l’abdomen (un mètode molt fiable i especialitzat per detectar problemes i buscar solucions a partir de la palpació).

Per a nosaltres és molt important la persona. Una mateixa disfunció, malaltia o molèstia es tracta de manera molt diferent segons qui la presenta. El tractament és completament fet a mida, perquè nosaltres no tractem malalties o símptomes: tractem persones.

Un cop feta l’exploració i avaluat el teu problema, busquem solucions per començar el tractament. El següent pas, doncs, és iniciar la teràpia.

Com funciona la teràpia?

Al mateix centre combinem de forma curosa l’acupuntura i el massatge, perquè en la nostra manera treballar i concebre el tractament, aquestes dues arts incrementen la seva eficàcia individual quan s'uneixen: l’agulla és l’extensió de la mà que fa el massatge, i el massatge activa els punts d’acupuntura. Per tant, són les dues cares d'una mateixa moneda. El Yin i el Yang del tractament.

L’acupuntura implica colocar finissimes agulles en diferents parts del cos, però també inclou l’ús de moxa, ventoses, agulles intradermals i altres (aviat hi haurà informació sobre aquestes eines a l'apartat de noticies). El massatge el fem en la modalitat Tuina o Anmo, un massatge especial amb resultats excelents. Si ho creiem necessari, recomanem alguns complements fitoterapèutics (herbes medicinals). La fitoteràpia xinesa té una tradició documentada de més de 2500 anys i és increiblement eficaç. Resulta sorprenent veure com funcionen les fórmules magistrals dels textos clàssics, totalment vigents encara avui (sembla que els nostres problemes no han canviat tant tot i la industrialització i l’era digital). Al Yinyang constatem diàriament que la unió fa la força i que combinar és molt més que sumar: és ampliar qualitats i eficacia individuals dins del conjunt. I així treballem amb totes les eines que coneixem.

Quantes sessions necessitaré?

Això ho anirem veient progressivament. El tractament té moltes possibles variants, i al principi ens ocupem sobretot dels teus símptomes, que sol ser el que et preocupa més i el que et porta al Yinyang. Però alhora, i amb la idea de treballar holísticament i de tractar persones en lloc de símptomes, busquem la millora de la teva salut amb la màxima rapidesa. En termes pràctics: fem el possible perquè estiguis millor, però també perquè això es tradueixi, en general, en una millor adaptació a la vida diària, tant davant dels reptes que hem d'encarar com davant les malalties que podrien aparèixer si no ens cuidem, per debilitat, per una feina estressant o que requereix molt esforça físic o mental, etc. En definitiva, t'ajudem a cuidar-te més enllà del problema inicial per evitar-ne d'altres.

Al principi és normal que les sessions siguin més seguides, un cop o dos a la setmana en la majoria dels casos. Després, quan passem a la fase de manteniment del benestar, les sessions son més espaiades en el temps.

Per nosaltres és molt important (i és la nostra missió, de fet) que al Yinyang et sentis com a casa i aquest sigui un lloc on carregar les piles i millorar la teva salut i el teu benestar perquè tots puguem viure en un món millor. Aquesta vol ser la contribució del Yinyang.