fbpx

Acupuntura

Aquest és l'encapçalament

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

L’acupuntura és l’art d’ajudar el cos a guarir-se per si mateix mitjançant unes finíssimes agulles que de vegades s’insereixen a la pell i altres vegades no

 

Què és l’acupuntura?

L’acupuntura, Zhenjiu (針灸) en xinès, és un nom compost per Zhen (que vol dir agulla) i Jiu (que vol dir moxibustió), i que per tant ens parla de l’ús d’agulles però també de l’escalfament (la moxibustió) de determinades parts del cos – un escalfament que duem a terme mitjançant la combustió d’artemisa.

Moltes persones ens pregunten com funciona l’acupuntura. La resposta és senzilla. Sabem, pels estudis dels clàssics, per la ciència i per experiència pròpia, que hi ha diversos canals de comunicació en el nostre cos: el sistema nerviós, el sistema sanguini o sistema limfàtic, entre d’altres. També n’hi ha que no estan relacionats amb aquestes estructures físiques: nosaltres en diem meridians, uns canals de comunicació energètica que són en gran part responsables del nostre funcionament físic, emocional i mental. Quan aquests meridians no estan funcionant adequadament, ja sigui perquè estan obstruïts o perquè no hi ha suficient flux d’energia, apareixen les malalties, les dolencies i el malestar. Mitjançant l’acció amb agulles, massatge i escalfor a la superfície del cos podem regular aquests meridians, reequilibrar el flux energètic i, per tant, incidir directament sobre la fisiologia humana, per fer que tot funcioni de forma més òptima i eficient.

La feina de l’acupuntor és localitzar els desequilibris en el medi intern i trobar la maner de tornar-lo a equilibrar mitjançant els meridians.

 

Quina força guia ajuda el cos a tenir salut?

Qualsevol practicant de medicina, sigui oriental o occidental, pot respondre aquesta pregunta tot referint-se a Hipòcrates o a Bian Que (el referent equivalent dins de la Medicina Tradicional Xinesa). Ambdós ensenyen que hi ha una força inherent dins l’ésser humà, una força que guia el cos perquè es guareixi i que actua sense interrupció dins nostre. Aquesta força de curació, de salut, es un principi fonamental dins de l’atenció mèdica, i cal estimular-la i afavorir-la durant el tractament. L’acupuntura no ataca directament els virus o les bactèries, no és un medicament. El propòsit i l’eficàcia de l’acupuntura se centren en l’activació de les funcions fisiològiques del cos de forma física i espiritual perquè recolzin la força guia per expulsar els patògens i guarir el cos.

Com més potent és aquesta força, més gran és l’efecte curatiu. Dins d’aquesta lògica, per a nosaltres pren tot el seu sentit la idea de promoure la màxima força curativa en el cos del pacient. Per tant, qualsevol tractament (amb agulles o sense) el concebem i duem a terme amb aquest plantejament. Això és l’acupuntura.   

El conte de la Rehmannia

​T’explicaré un conte sobre l’arrel de la Rehmannia. Diuen que un oficial del govern xinès de la dinastia Ming (1368 – 1644), conegut com el Major Lin, va ser pare a l’edat de 104 anys i que això va ser possible perquè tenia el costum de prendre l’arrel de la Rehmannia. Ostres tu! Sembla que ara

Llegir més »

Com em vaig enamorar de les herbes xineses

Que com em vaig enamorar de les herbes xineses? Ara t’ho explico, però abans deixa que et posi en antecedents. La meva relació amb la medicina xinesa va ser un enamorament sobtat. De seguida vaig quedar impressionat amb el “yinyang i les lleis dels 5 elements”. Amb això es pot entendre qualsevol fenomen natural i

Llegir més »

en què et podem ajudar?

Descarrega't la guia

Millora la salut i la digestió menjant el que t'agrada. Però fent aquests petits canvis

Descarrega't la guia

Els 3 Imprescindibles per a una digestió saludable

Open chat
Hola!
Com puc ajudar-te?