fbpx

Redueix l’estrès per tenir un embaràs feliç

L’estrès o tensió és una reacció excessiva del cos o la ment a causa d’una sobre-estimulació de l’entorn i de la incapacitat de disminuir l’estat d’alerta.”

Wikipèdia

 

“No hi ha persona més estressada que una dona que intenta ser mare i no ho aconsegueix”

Randine Lewis, The way of the fertile soul

                                                                                                                                                           

Una dona decideix que vol ser mare. Posa tota la seva energia i il·lusió en aquest desig. Però els dies, les setmanes i els mesos passen. Potser els anys. I l’estrès pel fet de no quedar-se embarassada creix. Aquest estrès, fruit de l’angoixa perquè allò tan desitjat no arriba, es manifesta amb nerviosisme, insomni, estat general d’agitació, problemes per fer una bona digestió… També pot arribar a provocar desequilibris hormonals. El que passa és que el cos es posa en mode “lluita o fugida”, i això fa que el flux sanguini augmenti als ulls, al cervell i al sistema múscul esquelètic (ossos, muscles, tendons…), en un mecanisme adaptatiu que ens permet escapar-nos del perill. Però, on és el perill, en aquest cas? Enlloc.

Desafortunadament, qualsevol resposta d’estrès redistribueix el flux sanguini lluny dels sistemes que més el necessiten per concebre i gestar, com són el sistema endocrí, el sistema gastrointestinal i, per descomptat, el sistema reproductiu. Aquests sistemes, que no són essencials en la resposta de “lluita o fugida” (la que està rebent tota l’energia), no obtenen la sang que necessiten per funcionar de manera eficient: queden debilitats i sense la força que els cal per iniciar i mantenir l’embaràs.

A causa de l’estrès apareixen símptomes com dolors abdominals, indigestions, úlceres, estrenyiment o diarrees. Com que la sang no nodreix adequadament el sistema endocrí, aquest es pot veure afectat i, per tant, pot ser que no es pugui donar l’equilibri hormonal que fa falta per concebre i gestar. Per altra banda, l’hormona adrenalina, molt important en moments d’estrès, inhibeix la utilització de la progesterona, que és una altra hormona clau en la reproducció.

Per tot això, és important fer alguna cosa per evitar aquest estrès. Són molt recomanables, en aquest sentit, les tècniques de Qi Gong, respiració conscient, meditació, ioga o qualsevol altra que pugui ajudar la persona a relaxar-se, calmar-se i neutralitzar l’estrès (almenys durant una estona). En alguns casos, també pot ser interessant recórrer a grups de suport per alliberar les emocions estancades i compartir una angoixa que moltes dones han conegut o coneixen.

La medicina xinesa és extremadament efectiva per ajudar el cos a alliberar-se de l’estrès, la depressió i l’insomni, per reequilibrar el sistema hormonal i, també, per regular el cicle menstrual. Segons la medicina xinesa, no hi ha separació entre el cos, la ment i l’esperit: tot allò que tracta el cos, també ajuda la ment i l’esperit; totes les tècniques per relaxar la ment, ajuden el cos i l’esperit; les pràctiques espirituals, ajuden el cos i la ment.

Al Yinyang coneixem tractaments que poden anar molt més enllà d’aconseguir la calma necessària d’un dia de tractament: poden fer que aquesta millora sigui duradora i de la magnitud necessària per al procés de concepció i gestació.

Si vols quedar-te embarassada o has iniciat un cicle de reproducció assistida, vine a veure’ns i buscarem la forma d’augmentar les teves possibilitats d’èxit.

Comprateix si t'ha semblat interessant

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descarrega't la guia

Millora la salut i la digestió menjant el que t'agrada. Però fent aquests petits canvis

Descarrega't la guia

Els 3 Imprescindibles per a una digestió saludable

Open chat
Hola!
Com puc ajudar-te?