fbpx

Evita malalties greus amb la prevenció

“Es pot distingir un bon professional perquè els seus pacients no desenvolupen malalties greus” 

Edward Obaidey

Aquesta declaració, que em va fer un company i amic acupuntor, és molt certa. I reflecteix la manera de pensar i treballar de la medicina xinesa basada en els clàssics, que si d’alguna cosa podem estar segurs és que treballa per al benestar i la preservació de les funcions normals del cos humà. Aquestes paraules ens volen dir que si se segueixen uns patrons adequats de manteniment i promoció de la salut, el cos humà segueix el seu ritme natural: creix, es desenvolupa, envelleix i mor de forma natural, sense grans malalties, sense fer gaire soroll. Alerta: no ens volen dir que tothom que visqui una vida saludable està lliure de qualsevol malaltia greu, perquè això no és possible; segurament ho podem constatar amb persones conegudes que, tot i seguir unes pautes de vida adequades, contrauen malalties greus que els afecten tant a ells com al seu entorn. Però sí que és del tot veritat que, si seguim unes pautes adequades, la probabilitat de contraure aquestes malalties minva ostensiblement.

L’afirmació tampoc no vol dir que un bon professional no sàpiga o no pugui tractar malalties greus. Ni que no tingui cap pacient amb alguna malaltia greu. El que em volia dir el meu company i amic és que, amb el temps, els pacients que vas tenint formen una família: una família que vas cuidant i ajudant en els moments complicats, i també en els moments en què s’ha de fer un canvi d’hàbits (alimentaris, de costums, de rutines d’exercici físic, etc.) o s’ha de deixar anar una emoció que ens està fent mal.

En els meus anys d’experiència, he tingut el privilegi de tractar famílies senceres al llarg del temps. He pogut veure nadons que es converteixen en adolescents, adolescents que esdevenen pares, pares a qui fan avis i persones que moren, algunes de forma més o menys natural (per les circumstàncies de vida actuals) i altres, a causa de malalties greus.

A la clínica hi vénen molts tipus de pacients. Hi vénen els que volen resoldre una situació determinada i no tornen més. També hi ha els pacients habituals: alguns vénen mensualment; altres, quinzenalment; alguns, cada dos o tres mesos. Aquests pacients de vegades no tenen cap malaltia concreta, però són conscients que el treball amb la medicina xinesa clàssica els ajuda en el seu dia a dia, com el que va a fer exercici al gimnàs o a caminar pel bosc, que són activitats plaents i que milloren ostensiblement la salut i fan decréixer, també ostensiblement, les probabilitats de contraure una malaltia greu.

Sigui quina sigui la teva tipologia (tant si vols venir a fer manteniment com a tractar una situació complicada de la teva vida, una malaltia que no saps com sortir-ne, un dolor, etc.), estarem encantats d’ajudar-te i ens sentirem honorats de fer-ho segons les nostres capacitats, que no deixen, al seu torn, de créixer i desenvolupar-se. Així que no t’ho pensis més i vine a formar part de la família del Yinyang. T’hi esperem.

  1. Les paraules que obren aquest text me les va dir l’Edward Obaidey en una estada que vaig fer a la seva clínica de Tokio el 2014. L’Edward ens vindrà a veure aviat a Sitges, en un retir d’acupuntura i Qi Gong. Si ets un professional del ram, te’l recomano fervorosament.

Comprateix si t'ha semblat interessant

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Descarrega't la guia

Millora la salut i la digestió menjant el que t'agrada. Però fent aquests petits canvis

Descarrega't la guia

Els 3 Imprescindibles per a una digestió saludable

Open chat
Hola!
Com puc ajudar-te?