fbpx

La síndrome piramidal i com evitar-la

Aquests últims dies, a la consulta, m’he trobat pacients que venen per un dolor punxant al glutis que apareix només quan fan running, trail, ciclisme o tennis, i fins i tot quan condueixen. Aquest dolor el causa la síndrome piramidal.

Aquesta síndrome es produeix per una contractura del múscul piramidal, un engruiximent muscular que comprimeix el nervi ciàtic i provoca una sèrie de símptomes irradiats a la cama (i per aquest motiu, de vegades es pot confondre amb una lumbociàtica).

Quan apareix la síndrome piramidal?

  • A causa d’una mala praxis esportiva: si no respectes el temps de descans, si no fas escalfament o estiraments abans i després de l’exercici, si fas activitats físiques d’impacte amb terres durs, etc.
  • A causa d’una insuficiència biomecànica: si tens defectes mecànics als peus o alteracions de la marxa, si tens mals hàbits posturals, etc.
  • A causa d’algun traumatisme: si has patit alguna caiguda, etc.

Tot això fa que el teu piramidal es carregui, s’esgoti i no es pugui recuperar, cosa que deriva en una contractura dolorosa al glutis. Per tant, el símptoma més característic és el dolor punxant en la zona del glutis que a vegades s’acompanya de formigueig.

La prevenció és el més important per evitar que aparegui el dolor en el glutis.

El que pots fer és el següent:

  • Estira i escalfa abans de l’activitat física.
  • Augmenta gradualment la intensitat de l’activitat.
  • Procura mantenir sempre una bona higiene postural al caminar o córrer.
  • Enforteix la musculatura lumbar, de maluc i glutis.
  • Descansa quan cal i no forcis si notes dolor.

Si tot i així t’apareix aquest dolor punxant al glutis, puc ajudar-te a fer que la recuperació sigui més ràpida i puguis tornar al més aviat possible a la pràctica esportiva amb l’acupuntura i la moxibustió.

Abans de començar el tractament sempre faig un diagnòstic diferencial per poder regular tot l’organisme, i no només tractar el focus de dolor, perquè la teva lesió sempre es recuperarà més de pressa si tot el teu cos està en equilibri. Una vegada fet el diagnòstic, faig servir punts d’acupuntura per regular el cos i per desbloquejar el meridià afectat, que solen ser el meridià de Vesícula Biliar i/o el de Bufeta. Amb l’acupuntura aconsegueixo desinflamar la zona i generar un efecte analgèsic que t’alleuja el dolor al glutis.

A més del tractament que t’ofereixo, però, és important fer estiraments específics. Així que si et trobes en aquest cas, quan vinguis al Centre Yin Yang també et donaré una pauta d’estiraments perquè la puguis fer a casa teva.

Ainara Eusebio

Comprateix si t'ha semblat interessant

Facebook
Twitter
LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Descarrega't la guia

Millora la salut i la digestió menjant el que t'agrada. Però fent aquests petits canvis

Descarrega't la guia

Els 3 Imprescindibles per a una digestió saludable

Open chat
Hola!
Com puc ajudar-te?