fbpx

Què és l’intestí permeable?

T’han diagnosticat intestí permeable?

Tens símptomes com gasos, distensió o dolor abdominal?

Tens intoleràncies alimentàries?

La síndrome de l’intestí permeable pot provocar gasos i inflor abdominal i síndrome de l’intestí irritable, problemes de pell, al·lèrgies, fatiga crònica… La llista és quasi infinita.

Però, què és la síndrome de l’intestí permeable?

L’intestí és un tub semipermeable. Que vol dir que deixa passar certs nutrients mentre que impedeix el pas a substàncies que poden ser potencialment tòxiques.

La síndrome de l’intestí permeable significa que, d’alguna manera, la barrera de l’intestí deixa passar certes substàncies potencialment tòxiques.

En medicina Xinesa diem que l’intestí prim té la funció de  “separar el pur de l’impur” que és una manera de dir que és un filtre que deixa passar algunes substàncies des de dins de l’intestí a la sang mentre que impedeix que els tòxics passin aquesta barrera. 

Els nutrients que deixa passar l’intestí són els que faran de materials de construcció i d’aliment per les nostres cèl·lules.

Quan hi ha la síndrome de l’Intestí Permeable aquesta barrera està foradada. Per entendre’ns, deixa passar proteïnes i altres substàncies que t’intoxiquen, i aquest és l’origen de símptomes com al·lèrgies, fatiga crònica, problemes de pell i també tota mena de problemes digestius.

Però, com s’ha produït això? Com s’arriba fins aquí?

La raó última no es coneix però hi ha factors que predisposen a patir aquesta síndrome com per exemple l’alimentació inadequada o per estrès o per acumulació de toxines com poden ser medicaments o altres.

Quins són els consells generals?

  • Dieta: baixa en gluten, sucres i aliments processats
  • Control de l’estrès
  • Evitar els tòxics com alcohol, fumar, antibiòtics o altres fàrmacs

L’objectiu d’aquests tractaments és cuidar la microbiota, que és una paraula que es refereix a tota la colònia de bactèries que poblen el nostre intestí i que són les responsables d’eliminar, digerir i reduir aquests tòxics perquè no passin a la sang.

I això està molt bé, cuidar i mantenir una bona microbiota és la clau per millorar molts problemes de salut.

Però deixa’m dir que hi ha un factor que molt poques vegades es té en compte. I és el medi on viu aquesta microbiota i que no depèn només del que menges o de l’estrès que pateixis.

La prova està en que pots dur una dieta totalment correcta, viure sense estrès, no prendre tòxics i tot i així tenir els símptomes.

Què està passant?

La cosa important que no es té en compte és el context.

El context on viuen aquests bacteris.

Sabies que la medicina xinesa té eines per millorar el medi on viuen aquesta bacteris i d’aquesta manera reparar la barrera de l’intestí?

Si, amb l’acupuntura, l’escalfor en determinats punts acupunturals i les herbes medicinals es pot transformar el medi intestinal per afavorir els bacteris saludables. D’aquesta manera el funcionament del cos torna a ser normal i es poden reparar aquests “forats” que s’han fet a la paret de l’intestí.

Per això vaig desenvolupar el mètode Digestió Saludable, per eliminar aquesta mena de problemes.

El resultat immediat és que els símptomes desapareixen, la microbiota es recupera, la paret intestinal torna a la seva normalitat, i les cèl·lules tornen a alimentar-se del que els cal, sense tòxics molestant.

Però no és tan fàcil, cal un tractament, ser constant i ajudar el procés amb exercicis i alimentació correcta.

Per això et proposo el programa desinflama l’intestí.

En 6 mesos tornaràs a estar com un gínjol!

T’esperem.

Quim

Comprateix si t'ha semblat interessant

Compartició en facebook
Facebook
Compartició en twitter
Twitter
Compartició en linkedin
LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Descarrega't la guia

Millora la salut i la digestió menjant el que t'agrada. Però fent aquests petits canvis

Descarrega't la guia

Els 3 Imprescindibles per a una digestió saludable

Open chat
Hola!
Com puc ajudar-te?